El grup de Junts a l’Ajuntament de Barcelona demana que les obres de reforma de la Rambla no durin més de quatre anys. Per això, a la Comissió d’Urbanisme d’aquest dimarts, portarà a debat una proposta en què reclama al govern municipal que reconsideri el calendari previst que, segons Junts, pot fer allargar els treballs uns vuit anys. Precisament, aquest dilluns s’ha anunciat que la primera fase d’obres començarà el 3 d’octubre.

La reforma arrencarà pel tram més proper al monument a Colom, però el projecte preveu encara quatre fases més. El portaveu Jordi Martí i Galbis ha dit que amb una mitjana de 18 mesos per tram, les obres poden durar uns vuit anys, un termini “inadmissible”. La proposta de Junts recull dividir la reforma en tres trams en comptes dels cinc previstos, perquè les obres es puguin fer en un màxim de quatre anys i acabar el 2026

Un compromís electoral

Jordi Martí ha dit que la proposta que plantegen és “tècnicament i pressupostàriament factible”, i que recull la petició que també fan des de l’Associació Amics de la Rambla. El portaveu de Junts ha assumit aquesta proposta com “un compromís electoral” pel qual treballaran si arriben al govern després de les eleccions municipals del 2023.

Des d’ERC, Jordi Coronas també ha reclamat “escurçar al màxim” el calendari d’obres i ha recriminat al govern “arribar tard”. El portaveu de Ciutadans, Paco Sierra, ha celebrat que la reforma de la Rambla comenci tot i que ha qüestionat si és el moment idoni per fer-la. Per això, ha exigit especificar bé els calendaris.