Elsa Artadi Parlament

La presidenta del Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament, Elsa Artadi, i la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, han reclamat avui al Consell General del Poder Judicial que reobri un segon jutjat de guàrdia per resoldre els delictes lleus a Barcelona. Artadi ha alertat que la lentitud i els retards en la celebració de judicis generen impunitat als delinqüents i indefensió ciutadana i ha lamentat que el govern central de Pedro Sánchez mantingui aturada la reforma del Codi penal per fer front a la multireincidència.

Elsa Artadi ha assenyalat que des de fa quatre anys la inseguretat torna a ser la principal preocupació dels barcelonins. Assegura que no és una percepció. Segons les dades de l’Enquesta de victimització, al llarg de l’any, una de cada tres persones a Barcelona serà víctima d’un delicte.

En espera de la resolució del Consell General del Poder Judicial

La consellera Lourdes Ciuró ha explicat que el CGPJ té sobre la taula des de fa setmanes la petició del Departament de Justícia perquè reobri un segon jutjat de guàrdia a Barcelona per a delictes lleus. També ha detallat que ja hi ha en marxa mesures per reduir els endarreriments als jutjats penals de Barcelona que s’encarreguen de jutjar assumptes amb penes inferiors a cinc anys.

Aquestes mesures han permès, segons la consellera, “reduir el temps d’assenyalaments d’aquests judicis ràpids als jutjats penals d’11 a cinc mesos”. Ciuró ha lamentat que Catalunya no tingui les eines ni els recursos que necessita, com ara les taxes judicial que es recapten als jutjats catalans per un import de 60 milions, i que malgrat que es van crear per finançar-la, la justícia gratuïta no se’n beneficia. “És obvi que, si els tinguéssim, tindríem una justícia més eficient, més eficaç”, ha defensat la consellera en el ple del Parlament.