Els principals diaris francesos han recollit la victòria de l’independentisme. ‘Le Monde’ reprodueix les paraules d’Artur Mas i es fixa en l’alt índex de participació. Per la seva banda, ‘Libération’ també comença el seu article fixant-se en aquest aspecte i fa un apunt sobre les futures eleccions generals. Per acabar, ‘Le Figaro’ defineix els resultats com un desafiament a l’Estat espanyol.

També els mitjans britànics assenyalen que l’independentisme s’imposa a Catalunya. La BBC destaca que aquesta opció s’assegura la majoria absoluta, mentre que el diari ‘The Guardian’ ha ofert un bloc de seguiment en directe. El seu corresponsal recorda que el “primer obstacle” que hauran d’afrontar serà l’acord entre Junts per Sí i la CUP i el rotatiu també avança que serà “interessant de veure” l’impacte que aquests resultats tenen en les eleccions generals.

A Itàlia, el ‘Corriere della Sera’ distingeix entre vots i escons i també coincideix a destacar el rècord de participació. També ho fa el belga ‘Le Soir’, que titula amb la majoria absoluta de les forces independentistes. En canvi, ‘La Libre’ recull en el titular la sentència d’Artur Mas: “hem guanyat”.