A la fi, s'han aconseguit els diners per pagar el que faltava als funcionaris que depenen de la Generalitat. En total, els 70 milions d'euros que corresponen al 20% de la paga extra de Nadal de més de 200.000 treballadors públics. I ha estat possible després que el govern hagi arribat a un acord amb el Banc Sabadell, segons han confirmat fonts financeres a BTV. ANDREU MAS-COLELL, conseller d'Economia i Coneixement "Els treballadors públics de la Generalitat, que avui han rebut el 80% de la seva paga, rebran el 20% restant entre avui i demà." Però sobre les condicions i la quantitat del préstec, el govern no n'ha volgut donar cap detall, tan sols, que l'interès a pagar no superarà el 6%. Això sí, Mas-Colell ha atribuït la concessió del crèdit a la injecció de diners que el Banc Central Europeu va fer la setmana passada a entitats bancàries privades. Una vegada resolta la negociació amb la banca, ara li cal continuar amb el Govern central. De moment, ja ha aconseguit pactar el dia 20 de gener com a data límit per pagar l'IRPF, i ara cal posar data al pagament de la Seguretat Social. Però perquè les nòmines dels funcionaris no es tornin a endarrerir, el conseller ha fet una advertència. ANDREU MAS-COLELL, conseller d'Economia i Coneixement "Dependrà de si l'Estat paga quan toca..." Encara que el problema de la paga extra de Nadal ja sembla resolt, els sindicats lamenten la situació a què s'ha arribat. XAVIER CASAS, responsable d'UGT Generalitat "És trist que sigui notícia que el govern acompleix la llei. És la seva obligació fer-ho. Ha estat una manca de respecte als treballadors i una exhibició d'insolvència molt preocupant per part d'un govern de la Generalitat." Per la seva banda, Comissions Obreres manté el que ja ha dit aquest matí. MANUEL ESPÍNOLA, Àrea Pública de CCOO "Al final acabarà parlant que depenem cobrar de qui els toqui la loteria primitiva o alguna mena de rifa de Nadal. Això és absolutament d'una manca de rigor i d'una imatge patètica que està donant el govern, una imatge d'absoluta insolvència." Ara és la justícia la que haurà de resoldre les denúncies que s'han interposat contra la Generalitat per cobrar als funcionaris els impostos d'una paga que encara no havien rebut.

La Generalitat no ha especificat amb quina entitat ha signat el crèdit ni amb quines condicions. Andreu Mas-Colell només ha declarat que l’interés no superarà el 6%.

Aquest dijous, la Generalitat destinarà uns 70 milions d’euros a pagar el 20% restant de la paga extra dels funcionaris. Pel que fa al pagament dels proveïdors, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, assegura que no s’ha endarrerit més del que es va preveure el 15 de desembre.

Mas-Colell ha reconegut que la retenció de l’IRPF va ser un error i n’assumeix la responsabilitat. El conseller ha dit que el seu càrrec està a disposició del president de la Generalitat, Artur Mas.

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que la situació actual no té precedents i ha explicat que l‘impagament dels 759 milions d’euros per part de l’Estat va desestabilitzar les previsions del Govern. Mas-Colell considera que la injecció de 500 milions d’euros a les entitats financeres per part del Banc Central Europeu ha estat clau ja que ha permès a la Generalitat signar un crèdit.