ARTUR MAS, president de la Generalitat "El govern que jo tinc l'honor de presidir se sent comfortable amb la situació actual en la qual podem arribar a acords amb diferents partits, no sempre amb el mateix. Crec que aquesta, a més a més, en aquests moments és la nostra obligació. D'intentar fer pinya i intentar unir el màxim de forces possibles entorn dels grans objectius de Catalunya, en el present i en el futur. I aquí cap partit no ha de quedar exclòs, cap."

L’executiu d’Artur Mas continuarà subscrit a la geometria variable que ha aplicat durant el primer any de govern a la Generalitat. El president ha assegurat que desestima formar un pacte de govern estable amb un sol grup polític català perquè prefereix acords puntuals amb diverses formacions de l’arc parlamentari català. Amb aquestes declaracions -fetes en l’ofrena floral a la tomba de Francesc Macià-, Mas descarta l’oferta que li va fer Alícia Sánchez-Camacho en què la popular es posava a disposició dels convergents per a un pacte d’estabiliat entre CiU i PP. Mas considera que el país viu una situació adversa i que, per tant, cal “fer pinya i intentar unir el màxim de forces possibles entorn dels grans objectius de Catalunya”. D’aquesta manera pretén que cap partit no quedi exclòs de l’opció de pactar lleis amb el govern de la Generalitat.

Oriol Pujol: “El govern vol ser ajudat”

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha reiterat la idea del president de la Generalitat i ha dit que durant el primer any de legislatura el govern s’ha acostat a tots els grups polítics. Per això ha recordat que  CiU va pactar la investidura de Mas amb el PSC, els pressupostos amb el PP i que treballaran conjuntament amb Esquerra per aconseguir el pacte fiscal. Pujol ha dit que l’executiu que presideix Mas és un “govern que vol ser ajudat” però que, d’entrada, no es plantegen cap acord exclusiu amb els populars.