MONTSERRAT GARCIA LLOVERA, delegada del Govern a Catalunya "Hi ha alguns incidents menors que s'han subsanat amb les mesures correctives que són les usuals i, torno a dir, sense cap tipus d'incidència per començar les votacions en aquelles meses ni cap altre alteració d'ordre públic."

Agents de la Guàrdia Urbana s’han encarregat de garantir l’obertura d’una part dels col·legis electorals així com del repartiment de documentació específica de les meses. De les dotze “incidències menors” que s’han produït a tot Catalunya, tres s’han registrat a Barcelona en els quals s’ha trobat el pany segellat amb silicona a dos col·legis de Sant Martí (ETP Clot i Escola Novella) i un de Ciutat Vella (Escoles Pies de Sant Antoni). També hi ha hagut incidències similars a Berga, Banyoles i Sabadell.

Aquesta tarda, s’han registrat només un parell d’incidències al col·legi Aiguamarina de Nou Barris i al Centre Cívic Sant Martí de Provençals. En aquest darrer, diverses persones han reclamat paperetes del Partit Eco i del Partit dels ciutadans que no es presenten, i s’han queixat quan se’ls ha explicat que no aquestes dues formacions no es presentaven als comicis.

Pel que fa al nombre d’urnes, se n’han repartit 1.687 per les votacions al Congrés dels Diputats i 2.860 més per al Senat. També s’han distribuït 273 cabines per garantir el secret del vot i 1.338 caixes plenes de les paperetes de totes les formacions que concorren a les eleccions. Per garantir el vot secret a l’electorat invident que ho ha sol·licitat amb antelació, s’han enviat 72 maletes braille a diversos col·legis.

Dels 35,7 milions d’espanyols cridats a les urnes, 5,4 milions podran votar a Catalunya. Ho podran fer en un dels 2.696 col·legis electorals que han obert als 947 municipis catalans.

A les darreres eleccions generals, les del 9 de març de 2008, Barcelona va tenir 1.157.357 electors i va registrar una participació del 72,2%, superior als comicis municipals del 22 de maig de 2011, quan va ser del 53%, o de les eleccions autonòmiques del 28 de novembre de 2010, en què va participar el 62,3% de l’electorat.