El dispositiu municipal té per objectiu garantir que el 1.243.222 electors que estan cridats a les urnes a Barcelona puguin exercir el dret a vot sense incidents. En total, s’han repartit 1.687 urnes per les votacions al Congrés dels Diputats i 2.860 més per al Senat. També s’han distribuït 273 cabines per garantir el secret del vot i 1.338 caixes plenes de paperetes de totes les formacions que concorren a les eleccions. S’han enviat 72 maletes braille, perquè puguin votar les persones invidents que prèviament hagin sol·licitat aquest sistema al seu col·legi electoral.

Per informar els ciutadans, el 010 i les OAC de Districte tindran un funcionament especial en horari de 8 h a 20 h per atendre tot tipus de consultes sobre el cens o als col·legis electorals. També al web de l’Ajuntament s’hi pot trobar informació relativa als col·legis electorals.

Més de 3.000 agents dels Mossos d’Esquadra

Pel que fa a la seguretat, la Guàrdia Urbana s’encarregarà de garantir l’obertura i el control d’una part dels col·legis electorals. A tot Catalunya, els Mossos d’Esquadra desplegaran més de 3.000 agents treballaran en el dispositiu anomenat Urna per garantir la seguretat al llarg de tota la jornada.

Foto de candidats

I en la jornada de reflexió, la ja tradicional fotografia dels candidats de les principals formacions polítiques catalanes. Després de 15 dies durs i intensos, els caps de llista per Barcelona tenen 24 hores de descans. Les passaran amb la família, tot i que això sí abans com marca la tradició s’han fet aquesta foto que demà publicarà ‘El Periódico’.

 

Els caps de llista per Barcelona han compartit escenari amb alguns subscriptors del rotatiu. Ho han fet tot prenent un cafè sota aquests arbres de la plaça de Prim. Els candidats han tingut així l’oportunitat de desitjar-se sort, però també de conversar amb els electors.