ARTUR MAS, president de la Generalitat "Catalunya haurà de fer front a aquesta nova situació que es produeixi al conjunt de l'Estat espanyol. Per tant, decidint què passarà a Espanya, també estem decidint com Catalunya farà front a aquesta nova situació. Espero que en aquest sentit Catalunya també demostri d'una forma o d'una altra aquest caràcter nacional que sempre li hem atribuït i que té."

Com en altres comicis, tots els representants polítics han coincidit amb el missatge adreçat a l’electorat i han fet una crida a la participació. Han assegurat que ara, en temps de crisi, és més necessari que mai que els ciutadans acudeixin a les urnes per decidir qui volen que governi Espanya durant els pròxims quatre anys.

Dels candidatsl al Congrés,  el popular  Jorge Fernández Díaz ha estat el més matiner; a les 10 h, ha votat al Col·legi Major Sant Jordi, a Sarrià (a la foto de sota). Al cap d’una hora, ho han fet el republicà Alfred Bosch, al rectorat de la UPF, situat al Gòtic; la socialista Carme Chacón, a Esplugues; i l’ecosocialista Joan Coscubiela, a l’Escola Fructuós Gelabert, al barri de la Sagrada Família. El candidat de CiU, Joan Antoni Duran i Lleida, ha estat el darrer, a les 11.15 h, al Centre Cívic Casal de Sarrià.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat que dels resultats d’aquests comicis en depèn del futur de Catalunya i de com “farà front” a la nova situació. Per això també ha animat la ciutadania a participar en aquests sufragis, a l’Escola Infant Jesús, a Sarrià-Sant Gervasi.

[Foto: Meritxell Hernández]