Aplaudiments i gestos de complicitat en la primera jornada de la Conferència Nacional del PSC. Sobre la taula, el programa electoral per a les autonòmiques. Amb una primera promesa, una beca-crèdit de 633 euros als menors de 30 anys que no estudiïn ni treballin. L'objectiu: que puguin pagar-se cursos de formació que els facilitin trobar una feina. Els socialistes també han defensat la feina feta en els últims set anys de govern. I davant la qüestió nacional, el PSC continua apostant pel model federalista. MONTSERRAT TURA, número dos del PSC a Barcelona "No volem centralisme autoritari, no volem independentisme que no arriba enlloc. No volem l'ambiguïtat del sobiranisme." La convenció ha tingut una protagonista inesperada, la polèmica generada per la cessió d'urnes per a les consultes independentistes. Montilla va dir que la Generalitat no havia de donar suport a aquests referèndums. Però avui s'ha sabut que el departament de Governació, dirigit pel republicà Jordi Ausàs, fa temps que cedeix temporalment urnes als municipis que ho demanen. El portaveu del PSC, Miquel Iceta ha volgut tancar la polèmica assegurant que no en tenien constància. També s'ha referit al presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica a través del Palau de la Música. Per això ha demanat a Artur Mas que aclareixi les presumptes irregularitats.

Davant dels mals resultats que les enquestes auguren al PSC, la formació ha defensat la feina feta dels últims set anys, també del govern de Maragall, i n’ha destacat el traspàs en la gestió de Rodalies i l’augment de competències, en la 8a Conferència Nacional del PSC per al programa  electoral.

La consellera de Justícia i número 2 del PSC per Barcelona a les eleccions autonòmiques, Montserrat Tura, ha defensat l’aposta federalista del partit i ha subratllat que el concepte de sobiranisme “no significa res” com a  estructura política, ja que la sobirania està actualment dividida entre l’Administració local, l’autonòmica i l’estatal, a més de la  UE, i per això considera que l’ús que CiU fa d’aquest concepte només  comporta “ambigüitats”.

Tura també ha mostrat la seva “indignació” per la sentència “política” del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut que, ha recordat, qualifica la ciutadania catalana de  “subgnere” de l’espanyola, i ha afegit que Catalunya és una nació “digui el que  digui una o cent sentències d’un tribunal incapaç d’acceptar la seva  pèrdua de legitimació”.