De matinada, els membres d’ERC fan la tradicional marxa de torxes des del castell fins al Fossar de Santa Eulàlia on Companys va ser assassinat. Després les autoritats fan la tradicional ofrena floral al mateix fossar del Castell de Montjuïc. Al vespre, a l’església de Sant Agustí es faran unes exèquies cíviques en honor a Companys amb la participació de l’historiador i monjo benedictí Hilari Raguer, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i la coral  Polifònica de Puig-reig.

El proper diumenge es farà una jornada a Montjuïc dedicada a la memòria de l’expresident, amb la participació de 25  corals de tot Catalunya. Durant l’acte, s’hissarà una senyera al Castell de Montjuïc.

Homenatges a La Baule i Madrid

Per commemorar els 70 anys de l’afusellament, s’han fet diversos actes, com l’homenatge a la localitat francesa de La Baule, on Companys va ser entregat per la Gestapo a les autoritats franceses. També se’l va homenatjar a les portes de la Dirección General de Seguridad Ciudadana a la Puerta del Sol a Madrid, on Companys va ser torturat el setembre i l’octubre de 1940.