Serà la primera entrevista col·lectiva al twitter de la història. Durant una hora i de manera simultània, els ciutadans podran fer les preguntes que vulguin als 6 candidats al voltant de 5 grans blocs temàtics. Es tracta d'una iniciativa organitzada per l'associació STIC.CAT amb un objectiu: FRANCESC GRAU vicepresident d'STIC.CAT "La intenció és facilitar el contacte directe entre electors i els seus simpatitzants, i els líders polítics." Les xarxes socials ja formen part de la identitat política dels candidats. El repte dels partits és saber utilitzar bé les eines. PAU CANALETA,consultor polític especialitzat en estratègia electoral "Les noves tecnologies faciliten molt més el govern 2.0. xo 2.0 és una actitud. És entrendre, la transparència o la relació amb el ciutadà d'una manera fluida com un valor important. " MIQUEL PELLICER, periodista "L'estratègia política ha d'anar més enllà de tenir twitter o tenir facebook. La política 2.0 té molt a veure amb saber escoltar i saber actuar en consequència i a partir del que la ciutadania diu." Per participar-hi només caldrà logar-se com a usuari del twitter i entrar al web www.twittervistic.cat. Els candidats estaran connectats a la xarxa des de les seus dels diferents partits i acompanyats d'un assessor del seu grup polític. La dificultat que tindran serà respondre preguntes com "Quines propostes tenen per sortir de la crisi" amb menys de 140 caràcters. La xarxa elimina moltes barreres i una iniciativa com la Twittervista és un pas cap a la transparència que permetrà acostar, durant una hora, els candidats amb la ciutadania.

Participar-hi és molt senzill. Qualsevol ciutadà amb un compte al Twitter es podrà connectar al web www.twittervistic.cat i des d’aquesta aplicació, creada especialment per l’ocasió, els usuaris podran fer les preguntes que vulguin als candidats a la presidència de la Generalitat dels  grups polítics que tenen representació parlamentària: CiU, PSC, ERC, ICV, C’s i el PP. Els blocs temàtics acordats amb els partits són cinc: Polítiques Socials, Democràcia i Participació, Economia i Crisi, Identitat i Nació, i altres temes Generals.

Els presidenciables estaran connectats a la xarxa des de les seus dels diferents partits i respondran les preguntes dels usuaris acompanyats d’un assessor del seu grup polític. Una pregunta general que hauran de respondre tots els candidats donarà el tret de sortida de la Twittervista.Com és propi de la xarxa no hi haurà moderador, i cada candidat respondrà els twitts que consideri oportuns. Els organitzadors preveuen que, durant una hora, no en puguin respondre més de 30. Per aquesta raó, la plataforma de la Twittervista es mantindrà oberta durant una setmana i els grups polítics s’han compromés a respondre les preguntes que quedin pendents.

Poc ús del Twitter

A un mes i mig de les eleccions, només hi ha un candidat que tingui un compte propi al Twitter: Albert Rivera, president de Ciutadans. La resta tenen presència a les xarxes socials a través del Facebook i del compte de Twitter dels respectius partits.

Organització

La iniciativa ha sorgit de l’associació Stic.cat, que té com a objectiu fomentar la interacció entre els ciutadans mitjançant tecnologies de la informació i la comunicació, en el context de la cultura i la llengua catalanes.