Aquest CAP al carrer de Compte Borrell està acabat, l'obra es va entregar la primera quinzena de desembre però falta posar-la en marxa. És un dels 30 equipaments socials, sanitaris o d'educació que no funcionen o que estan a mig construir. Segons el govern municipal, l'Ajuntament ha complert però en canvi des de l'altra banda de la plaça de sant jaume no ha estat així. Per això avui tots els grups han donat suport a una proposició més preventiva que una altra cosa, tement que les retallades pressupostàries deixin els deures sense fer. El ple ha volgut blindar equipaments i transferències compromeses per aquest 2011. Però tot i l'acord hi ha hagut discrepàncies. CiU considera que l'exigència del govern municipal té relació amb el canvi de color a la Generalitat i responsabilitza al tripartit de la situació econòmica actual. El segon tinent d'alcalde, Ricard Gomà responia en nom del govern. El PP creu que la proposició no és suficient. En aquest plenari ERC, ha insistit en les polítiques de mobilitat i en la necessitat de canviar l'actual model d'autobusos. Un model massa conservador pels republicans. Esquerra també ha lamentat l'alentiment en la construcció del metro.

Malgrat els acords, al llarg d’aquest ple maratonià també hi ha hagut molts moments per la discrepància, especialment entre PSC i CiU, i també molts balanços: s’han passat comptes de mesures socials, de les polítiques per a joves i del Pla d’habitatge. També s’han analitzat les principals queixes ciutadanes que ha rebut la síndica de Greuges.

El Ple ha arribat a un acord per demanar al Departament i al Ministeri de Justícia que tinguin en compte les peticions que fa la ciutat per lluitar contra la petita delinqüència. En aquest sentit, l’alcalde ha apel·lat a l’experiència de Barcelona en el combat dels multireincidents i ha insistit en el principi que les coses, quan es gestionen des de més a prop dels ciutadans, van millor.

Al torn de preguntes, ERC ha demanat que es detalli el concepte de seminuesa amb exactitud. La petició arriba després que el 16 de febrer s’aprovés la modificació de l’ordenança de civisme per prohibir el nudisme i seminudisme a la ciutat fora de les zones de platja. La modificació va tirar endavant amb els vots del PSC i CiU. El PP es va abstenir i ICV i Esquerra van presentar una esmena a la totalitat.

El medi ambient també ha entrat al plenari. ERC ha demanat que s’impulsin estudis per analitzar quin impacte tindria sobre la qualitat de l’aire la restricció de la circulació de vehicles al centre de Barcelona.

Una de les qüestions que ha generat més controvèrsia al Ple ha estat la comissió d’investigació sobre la suposada trama de corrupció a Ciutat Vella. Els grups no es posen d’acord: el punt de discòrdia són els expedients que cal posar sobre la taula. L’oposició acusa el govern de posar pals a les rodes perquè no es faci.