Convergència i Unió, amb Xavier Trias, guanyaria les eleccions municipals amb 16 o 17 regidors. El PSC, amb un Jordi Hereu reforçat per les primàries, baixaria a 11 o 12 regidors, una davallada més suau de la que pronosticaven anteriors sondejos. El PP i Iniciativa es quedarien igual o perdrien un regidor. Esquerra baixaria a tres. El candidat convergent és també el líder municipal més ben valorat, amb un 5,8. El segueix Jordi Portabella, d'Esquerra, amb un 5,2 i Jordi Hereu, amb un 5,1. Per sota de l'aprovat, l'ecosocialista, Ricard Gomà, amb un 4,9 i Alberto Fernández Díaz, que obté un 3,7. A la pregunta de qui prefereix com a alcalde, Xavier Trias s'imposa a Jordi Hereu amb una diferència de pràcticament 10 punts. Pel que fa als pactes, la sociovergència és la coalició preferida per un de cada quatre enquestats seguida per l'acord de CiU i Esquerra i el de CiU i el PP. El bipartit que governa ara la ciutat i el tripartit d'esquerres són les dues opcions amb menys suport.

En un escrit titulat “Units guanyem Barcelona” el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona demana que tots els participants en el procés de primàries del PSC es converteixin en activistes de la nova campanya municipal.  L’actual alcalde diu a la militància que queden tres mesos per mirar de donar la volta a les enquestes, que els són desfavorables.

Les primàries, un punt d’inflexió

Hereu assegura que “les primàries han suposat un punt d’inflexió” i creu que el PSC és ara un partit més fort i obert. “Ara estem més ben preparats que fa un mes per guanyar”, diu l’escrit. L’alcalde creu que amb les primàries s’ha aconseguit començar a remuntar i a recuperar la confiança dels ciutadans en els socialistes.

El candidat fa una crida als militants a fer-se activistes de la campanya municipal.