El referèndum ja va provocar al maig que, durant una pregunta del PP al govern sobre el tema, els regidors socialistes abandonessin la sala. Des que es va conèixer la data i la pregunta del referèndum, els grups de l’oposició van posar pressió al govern perquè es definís a favor o en contra de la consulta. El debat del referèndum el seguirà de prop l’alcaldessa, Ada Colau, que presidirà la sessió després de dos mesos absent per la baixa de maternitat. Fonts municipals expliquen que Colau segueix de baixa però que, com ja es va anunciar, prioritza els actes o reunions que considera importants.

El Ple també sotmetrà a votació el codi ètic i de conducta de l’Ajuntament, un document que afecta 480 persones entre càrrecs electes, personal eventual, directors i gerents municipals.  El codi prohibeix rebre regals de més de 50 euros, fer viatges injustificats i preveu un règim de sancions. Com a condició per votar-hi a favor, Esquerra ha reclamat incloure al text que no es puguin nomenar càrrecs de confiança amb vincles familiars, esmena que el govern municipal assegura que ha acceptat.

Glòries i la vaga de metro

En clau urbanística, el Ple ha de donar llum verda definitiva a la modificació del pla general en l’àmbit de Glòries, que ordena els habitatges, els equipaments i altres intervencions previstes en aquest espai fruit del Compromís per Glòries. Un dels blocs de pisos més alts que es preveien en l’aprovació inicial, de 20 plantes, s’ha reduït a 17. La modificació del pla general preveu també un gran intercanviador davant del Museu del Disseny, la conservació de la Fàbrica del Paraigües i deixar a la vista les restes del rec Comtal.

I amb el conflicte pel conveni col·lectiu del metro enquistat, que ja acumula vuit dilluns de vagues al suburbà, el grup Demòcrata preguntarà directament a l’alcaldessa quin ha estat per a TMB el cost d’aquestes vagues, quants diners ha deixat d’ingressar l’empresa i quants viatges s’han deixat de prestar.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a