L'amabilitat prèvia entre el president de la Generalitat i el cap de l'oposició s'ha trencat minuts després. En el primer cara a cara amb Artur Mas, Joaquim Nadal ha acusat el govern de desconcertar els ciutadans amb mesures com, entre d'altres, l'eliminació dels 80 quilòmetres per hora. JOAQUIM NADAL, president del Grup Parlamentari del PSC "I el fet que els ciutadans no entenguin la mesura provoca desconcert i agreuja els riscos que a dia d'avui s'estan produïnt a les carreteres de l'àrea metropolitana de Barcelona". ARTUR MAS, president de la Generalitat "No sé si vostès són els més apropiats per parlar de desgavells, de desconcerts... Aquest és un govern que inspira bastanta més confiança que alguns governs anteriors". Aquest debat ha tingut lloc minuts abans que el Parlament aprovés el projecte de llei que permet al govern català endeutar-se. Ho podrà fer per un import màxim de 2.600 milions d'euros i fer front als problemes de tresoreria que té la Generalitat. ANDREU MAS-COLELL, conseller d'Economia i Coneixement "Necessitarem endeutament per cobrir el dèficit del 2011, però també en necessitarem per cobrir una part important del dèficit del 2010, part estimable en 3.500 milions d'euros". La proposta ha rebut l'aval de CiU, el PSC, el PP i Esquerra. Iniciativa s'ha abstingut i Solidaritat i Ciutadans hi han votat en contra. La sorpresa del matí l'ha donada la presidenta dels populars. Alícia Sánchez Camacho s'ha desmarcat de les acusacions de privilegi que alguns companys seus de partit han fet a Catalunya per haver rebut el vistiplau de Madrid per endeutar-se. ALÍCIA SÁNCHEZ-CAMACHO, presidenta del Grup Parlamentari del PPC "El que vostè ha fet és el que li pertocava a Catalunya. La possibilitat d'endeutament no és un privilegi sinó el que ens pertoca. I coincidim amb vostè que no hem d'anar a pregar res enlloc sinó que hem d'anar a negociar perquè tampoc enlloc ens atorguen res". ARTUR MAS, president de la Generalitat "Aquestes declaracions que vostè ha fet caldria procurar que s'amplifiquessin, aquestes sí, per tot l'Estat espanyol". Fora de l'hemicicle, han concentrat treballadors de Yamaha que seran acomiadats de la planta de Palau-Solità i Plegamans. A la sessió de control al govern, Esquerra i Iniciativa han acusat l'executiu de batallar poc per salvar els 400 llocs de treball que es perdran.

El Ple ha votat el projecte de llei que autoritza al govern català un major marge per endeutar-se. Ho podrà fer per un import màxim de 2.600 milions d’euros. La proposta ha rebut l’aval de CiU, el PSC, el PP i Esquerra. Iniciativa s’ha abstingut i Solidaritat i Ciutadans hi han votat en contra.

En el primer cara a cara amb Artur Mas, el cap de l’oposició Joaquim Nadal ha acusat el govern de desconcertar els ciutadans amb mesures com, entre d’altres, l’eliminació dels 80 quilòmetres per hora.

Camacho diu que Catalunya no rep privilegis

Però la sorpresa del matí l’ha donada la presidenta dels populars. Alícia Sánchez Camacho s’ha desmarcat de les acusacions de privilegi que alguns companys seus de partit han fet a Catalunya per haver rebut el vistiplau de Madrid per endeutar-se. Camacho ha dit que Catalunya “no rep cap privilegi” sino “el que li pertoca”. El president Mas ha agraït l’actitut de Camacho i l’ha posada com a exemple a seguir a tot Espanya.