Finestres cobertes per fora... i també per dins. Des de 2006 aquesta malla protectora constata el mal estat de l'edifici, i intenta evitar nous despreniments de la façana. Avui sembla que la solució és més a prop. El Ministeri d'Ocupació, propietari de l'immoble, ha començat a moure fitxa. JORDI MARTÍ, regidor de Presidència i Règim Interior "El govern de l'Estat ha iniciat els tràmits i els procediments administratius corresponents per impulsar les obres de rehabilitació de l'edifici on hi ha CCOO i CGT." De fet, justament ahir el Govern espanyol es va posar en contacte amb el sindicat Comissions Obreres per comunicar-los la voluntat de licitar les obres de rehabilitació aquest primer semestre de 2015. Un anunci que el sindicat veu amb recel. JOSEP MARIA ROMERO, secretari d'Organització de CCOO de Catalunya "El que no sabem és quan comencen i tenim seriosos dubtes que comencin aquest any, tot i que es comprometen que serà així." La reforma se centraria només en la façana de l'edifici i es faria en dues fases: primer la del carrer de l'Argenteria i més endavant la de la via Laietana. Segons el ministeri l'edifici estaria completament reformat el 2016.

Sembla que, ara sí, és el torn de l’edifici sindical de la via Laietana, un edifici que allotja la seu del sindicat Comissions Obreres i de manera provisional la CGT, i que es troba des fa anys en molt mal estat de conservació. En resposta a un prec d’Unitat per Barcelona a la Comissió de Presidència, el regidor Jordi Martí ha explicat que el govern de l’Estat, el propietari de l’edifici, “ha iniciat els tràmits i els procediments administratius corresponents per impulsar les obres de rehabilitació de l’edifici”.

De fet, segons ha explicat el secretari d’Organització de CCOO de Catalunya, Josep Maria Romero, justament ahir el Govern espanyol es va posar en contacte amb el sindicat per comunicar-los la voluntat de licitar les obres de rehabilitació aquest primer semestre de 2015. L’actuació, segons els ha informat el ministeri, se centraria només en la façana de l’edifici i es faria en dues fases: primer la del carrer de l’Argenteria i més endavant la de la via Laietana. Les obres s’allargarien uns 18 mesos i, per tant, l’edifici estaria completament reformat el 2016.

L’immoble està ocupat majoritàriament pel sindicat CCOO i, en una planta, també hi treballa el sindicat CGT. Tot i així el Ministeri d’Ocupació va resoldre ara fa tres anys que la CGT hauria d’abandonar aquest espai i reubicar-se en un nou lloc, que ara per ara encara no té.