JAUME COLLBONI, president del PSC de Barcelona "Sembla que el senyor Trias no ha après la lliçó que el model de desenvolupament turístic de Barcelona no resol els problemes econòmics de la ciutat, sinó que agreuja i empitjora la convivència. Tot ho arregla a base de més turistes. Per tant, jo li reclamo al senyor Trias que s'acosti als barris, que baixi a tocar la realitat, que s'adoni que Nou Barris el que necessita són polítiques socials, són més equipaments..." "El que el senyor Bosch diu aquests dies no té res a veure amb el que han dit el senyor Junqueras i el senyor Mas, que després de la darrera reunió van proclamar als quatre vents que la prioritat serien pactes independentistes de Convergència i d'Esquerra Republicana." "L'important és l'actitud que tinguem els grups progressistes de la ciutat de, si ningú té majoria el proper mes de maig, poder sumar una coalició de progrés per poder tenir un govern d'esquerres a la ciutat de Barcelona."

Nou Barris, una de les zones de la ciutat més castigades per la situació econòmica, torna a centrar el debat entre el govern municipal i el PSC. Després que ahir el consistori presentés 27 vídeos promocionals amb vistes aèries del districte per atreure-hi turistes, avui el president de la Federació de Barcelona del PSC, Jaume Collboni, ha criticat la mesura. Considera que Nou Barris el que necessita és més inversió per impulsar mesures socials i nous equipaments. Collboni creu que l’alcalde Trias “tot ho soluciona amb més turistes”, quan el que hauria de fer és visitar els barris per conèixer-ne les necessitats.

El líder del PSC barceloní també s’ha referit a l’alcaldable d’ERC, Alfred Bosch, i la seva afirmació que no pactarà amb CiU després de les eleccions municipals del maig. Collboni ha demanat a Bosch que aclareixi davant dels ciutadans la seva política de pactes: si val el que diu ell o el que explicava el líder d’ERC, Oriol Junqueras, després de l’acord anunciat aquesta setmana amb el president Artur Mas.

Pel que fa a la possible integració d’ICV-EUiA a Guanyem Barcelona, per anar junts a les municipals del maig, Collboni diu que, en espera de veure com acaba aquesta negociació, ell continua apostant per un govern de coalició progressista si cap partit d’esquerres no aconsegueix prou majoria per governar en solitari després de les municipals del maig.