El govern ha aprovat avui la divisió de la llei òmnibus i ha presentat els avantprojectes en el registre del Parlament. Els 631 articles ara s'agrupen en tres apartats: dos fan referència a la simplificació i millora de l'administració i el tercer pretén promocionar l'activitat econòmica. FRANCESC HOMS, portaveu del govern "I perquè creiem que ara amb aquestes lleis tindrem més instruments per facilitar la reactivació econòmica i la modernització econòmica del nostre país i de les nostres administracions." JOAQUIM NADAL, PSC "La hiperactivitat legislativa de tots des de fa 30 anys ens ha portat a acumular molta legislació part de qual és obsoleta: simplifiquem-ho, posem-nos d'acord i clarifiquem el panorama. Això sona bé, i si es fa bé, encara pot sonar millor." Amb la fragmentació de la llei òmnibus, el govern català ha volgut satisfer el PSC, el PP i ERC i ha atès la seva petició i també ha fet marxa enrera en alguns dels aspectes que van suscitar més rebuig de l'esborrany inicial. Per exemple, pel que fa a l'àmbit sanitari, el portaveu del govern ha assegurat que només es cobrarà als estrangers que vinguin a fer "turisme sanitari". També s'ha suprimit la possiblitat que les mútues privades utilitzin les instal·lacions dels hospitals públics. L'executiu també ha acordat, com reclamava l'oposició, separar les reformes urbanístiques i del sector públic audiovisual, que s'aprovaran a banda. Amb tot plegat, el govern d'Artur Mas pretén que els avantprojectes de la llei òminbus s'aprovin abans d'acabar l'any.

L’executiu ha dividit la llei òmnibus en un primer bloc de simplificació, que pretén eliminar burocràcia de l’administració catalana; un segon d’agilitat i reestructuració administrativa per estalviar costos; i un tercer, que impulsarà la promoció econòmica amb mesures, per exemple, de liberalització del comerç.

PSC i ERC també han aconseguit que les qüestions urbanístiques  quedin al marge d’aquest projecte legislatiu que comporta la modificació de fins a 80 normatives aprovades pels governs anteriors.