JAUME COLLBONI, portaveu del PSC "Planejarem el cessament immediat del senyor Tous, fins que s'aclareixi la seva responsabilitat o no, mantenint el principi de presumpció d'innocència, fins que es dirimeixi i s'aclareixi quina és la seva participació. En aquest cas, com vostès saben, plou sobre mullat." JOAN HERRERA, secretari general d'ICV-EUiA "Esperem que si hi ha persones vinculades a partits polítics, els partits polítics actuïn amb total contundència. Amb total contundència vol dir, òbviament, apartar aquestes persones dels partits."

A través d’un comunicat, la conselleria d’Empresa i Ocupació, que lidera Francesc Xavier Mena, ha recalcat que la Generalitat mostra la seva “absoluta disponibilitat de col·laboració amb la justícia per aclarir els fets”, que ha conegut a través dels mitjans. Després de l’operació iniciada aquest dilluns pel Jutjat d’Instrucció Número 9 de Barcelona, el govern ha recalcat que “en aquesta legislatura no s’ha obert cap concurs d’adjudicació de concessió d’estacions d’ITV”.

Entre els cinc detinguts hi figura, per la seva presumpta implicació, el sotsdirector de seguretat industrial del govern, Isidre Mesalles, i el número dos de la Diputació de Barcelona, Josep Tous, juntament amb tres empresaris.

La policia ha detingut a Barcelona cinc persones que presumptament formaven part d’una trama de concessió d’estacions d’ITV a Catalunya en una peça separada que deriva del cas Campió. Fonts judicials han explicat que s’estan produint diversos escorcolls a la ciutat, així com a les oficines de la Subdirecció de Seguretat Industrial i les oficines d’Alta Partners de la capital catalana.

Els partits de l’oposició també han dit la seva. El PP demana una compareixença immediata del govern per donar explicacions i tant Iniciativa Verds com el PSC exigeixen la destitució de Josep Tous. Els socialistes han recordat que Tous és el substitut de Josep Maria Matas, que va dimitir fa menys d’un mes per presumptes irregularitats quan era secretari de l’Associació Catalana de Municipis.