L’informe de gestió del secretari general sortint, Artur Mas, ha rebut l’aval del 99.94% dels delegats que han assistit, aquest dissabte, al XVI Congrés de CDC. Seguidament, han proclamat Artur Mas nou president del partit  i secretari general a Oriol Pujol, que és qui tindrà, a partir d’ara, la màxima responsabilitat executiva. Jordi Pujol és ara president fundador de CDC.

A més, la direcció de Convergència ha incorporat a la ponència política del congrés l’aposta del partit per un estat propi, tot i que el projecte ha evitat definir-se com a independentista. De fet, Artur Mas ha fet una crida a la moderació al sector més independentista.

Aquesta renovació “té un valor incalculable, que ningú més té”, ha assegurat Mas i ha recalcat que CDC ho fa dotze anys després que Jordi Pujol traspassés els seus poders a la nova generació que llavors liderava l’actual president de la Generalitat, a l’any 2000.

Mas també ha parlat dels “soldats derrotats” quan CDC va guanyar les eleccions de 2003, però no va governar. Senyala aquelles eleccions com l’inici de vuit anys en què el partit ha sabut reaccionar i reforçar-se.

Aquest XVI congrés s’ha celebrat a la Fira de Reus, on s’hi han desplaçat fins a 400 manifestants que protestaven en contra de les retallades socials i han demanat la dimissió del conseller d’Interior, Felip Puig.