El president del Grup Municipal del Partit Popular considera que ha arribat el moment de dedicar-se al 100% a Barcelona, especialment de cara al segon any de mandat de Xavier Trias. Per això, en una entrevista a BTV ha anunciat que pensa deixar la vicepresidència de la Diputació a la tardor. A partir de l'octubre, un cop tancats els pressupostos. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Per concentrar-me encara més en la meva passió i el meu objectiu que és la ciutat de Barcelona i, per tant, en un temps prudencial i, un cop aquesta nova etapa de govern al sí de la Diputació, que deixa enrere després de 32 anys de govern ininterromputs dels tripartits, doncs hauré de fer aquesta repensa barcelonina deixant el meu càrrec." Fernández Díaz es vol dedicar a l'Ajuntament, on el seu grup és decisiu per al govern en minoria de Trias, tal com s'ha posat en evidència amb els pressupostos. L'altra qüestió important que posarà a prova l'entesa CiU-PP serà l'aprovació del Pla d'actuació muncipal. Tot i que el PP ho veu difícil. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "És molt difícil que quan no estàs al govern puguis donar suport a un pla d'actuació municipal, per tirar endavant el PAM, que és el full de ruta del govern ha d'haver-hi un canvi radical en les prioritats, en les polítiques." Fernández Díaz reclama a Trias que marqui més diferències amb la gestió del govern anterior. Un exemple n'és la demanda del PP perquè es prohibeixi sense excepcions la prostitució al carrer... ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Quan hi ha una norma i quan hi ha fermesa, quan hi ha voluntat de govern per eradicar segons quines pràctiques, aquestes desapareixen de la nostra ciutat, i jo estic convençut que amb aquesta prohibició de la prostitució de ser aprovada, desapareixerà dels barris i dels carrers de Barcelona." I també li demana més controls a la immigració. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Tots hem de controlar més el que s'ensenya als oratoris municipals i la Guàrdia Urbana entre ells." Fernández Díaz considera necessària aquesta mesura per evitar actituds com la de l'imam de Terrassa, a qui la fiscalia ha denunciat per incitar a la violència contra les dones.

Alberto Fernández Díaz considera que ja ha complert el seu repte més important al capdavant de la Diputació: el canvi de color polític després de 32 anys governada pels socialistes. D’altra banda, el líder del PP ha valorat positivament la prohibició de la prostitució al carrer i ha demanat més control de la immigració.

Trias, sense suport pel PAM

Alberto Fernández Díaz veu difícil que el PP doni suport al Programa d’Acció Municipal i ha posat com a requisit que el govern de Trias faci un gir radical en les prioritats. La setmana passada, el president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, també va afirmar a BTV que el suport dels socialistes al PAM estava condicionat al fet que el govern fes marxa enrere en les polítiques de les escoles bressol.

Per veure l’entrevista completa, cliqueu aquí.