JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Si haguéssim tingut el programa detallat abans ho hauríem pogut valorar i problablement hi hauríem anar però no tinc suficient informació excepte que dijous estaràs en una ciutat o una altra sense saber què faràs. Normalment quan vaig a un viatge d'aquests demano un programa detallat i específic per veure el profit que se'n pot treure i si és útil."

El president del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha donat suport al viatge d’Ada Colau a Alemanya per visitar els punts d’acollida de refugiats. Ha assegurat que “no és una despesa innecessària”, tot i que ha qüestionat si és necessària la presència de l’alcaldessa i de representants polítics, o bé si seria preferible que hi viatgés un equip de tècnics.

Collboni també ha justificat la seva absència en el viatge, malgrat que l’alcaldessa va convidar tots els presidents dels grups municipals. El socialista assegura que  no s’ha sumat a la comitiva municipal perquè no ha rebut “un programa detallat  i específic” que li hagi permès valorar si era útil.

Negociació sobre ordenances fiscals

El líder socialista ha assegurat que encara no s’ha produït “una conversa o diàleg ordenat” amb el govern municipal sobre les ordenances fiscals. En tot cas, ha afirmat que el PSC  “no farà cap proposta que posi en risc la solvència finacera de l’Ajuntament, que és fonamental per mantenir el nivell d’inversions públiques i per garantir els drets socials dels barcelonins”.

Sobre la revisió del cadastre anunciada pel govern municipal, Collboni ha demanat concreció per “conèixer quin impacte tindrà en els impostos que s’hi basen, com l’Impost de Béns Immobles”. Els socialistes calculen que la revisió cadastral afectarà 1.100.000 immobles i, per això, adverteixen, “no es pot fer des de la improvisació”.