Pisarello ha admès que la voluntat del govern no és aplicar la taxa per recaptar diners. “L’últim que volem és sancionar, el que volem són els pisos buits per posar-los al servei de la gent que està en exclusió social”, ha dit. La regidora d’ERC Trini Capdevila ha dit que la taxa “no serà la solució, però sí un pas endavant”, mentre que Josep Garganté (CUP) ha reclamat al govern que ara que té la taxa acceleri el cens de pisos buits que la CUP va demanar mesos enrere.

La regidora de CiU Sònia Recasens ha dit que la taxa “no resoldrà el problema de l’habitatge”, igual que Paco Sierra (C’s), que ha dit que la taxa “no serà el remei”. Des del PP, Xavier Mulleras ha dit que la taxa “limita el dret a la propietat” i pot portar a “un ‘culebrot’ jurídic”.

S’aprova la liquidació del pressupost de 2015

El Ple ha aprovat també el compte general de l’exercici 2015 amb els vots a favor de BComú, PSC, CiU i ERC. La CUP s’ha abstingut i C’s i PP hi han votat en contra. El primer tinent d’alcalde ha dit que el vot favorable no implica estar d’acord amb la política pressupostària de 2015, any de traspàs entre dos mandats. La regidora de CiU Sònia Recasens ha replicat a Pisarello que sí que s’avala les polítiques de l’any passat.