Poca sintonia i debat agre entre govern i oposició sobre les taxes i impostos del 2021. La proposta municipal de congelar tributs i mantenir la rebaixa del 75 % en la taxa de terrasses ha passat aquest dimecres per la Comissió d’Economia i l’executiu d’Ada Colau no té garantits els suports per aprovar-la en el ple del 30 d’octubre.

ERC i JxC s’han reservat el vot fins al plenari, mentre que Cs, PP i Barcelona pel Canvi hi han votat en contra. La majoria de grups ha recriminat al govern que, en plena crisi, opti per congelar uns tributs que va apujar abans de la pandèmia. La regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, ha advertit l’oposició que si al ple no s’aproven les ordenances fiscals no hi haurà cap rebaixa el 2021: “És el que hi ha, no és cap amenaça”.

“L’economia no està congelada”

“És un projecte continuista; cal repensar la fiscalitat”, ha reclamat el republicà Jordi Castellana, que ha insistit en la taxa per a empreses de comerç electrònic. Elsa Artadi (JxC) ha acusat el govern de “no tenir projecte, imaginació i manca de diàleg”. “La seva paràlisi és absolutament devastadora”, ha sentenciat. Des de Cs, Paco Sierra ha clamat al govern “no mantenir l’impostàs del 2020” a empresaris i autònoms.

El popular Josep Bou ha denunciat “el mateix afany recaptatori dels últims anys” i ha reclamat rebaixar la pressió fiscal per afavorir la reactivació econòmica. “L’economia no està congelada, està en caiguda lliure”, ha afirmat Eva Parera (BCN Canvi) per justificar que la congelació de tributs no és suficient.