El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha negat cap irregularitat a les oposicions de la Guàrdia Urbana que es van fer el 3 d’octubre a la Fira de Barcelona i a les facultats de Dret i Economia de la UB. Pocs dies després de les proves, una dotzena d’aspirants va denunciar a la síndica de greuges que no s’havia controlat l’ús dels mòbils durant els exàmens.

En un debat a la Comissió de Presidència a instàncies del PP, Batlle ha explicat que cap dels testimonis entrevistats no va veure que els aspirants fessin ús del mòbil als lavabos i que, per tant, “no s’ha acreditat”. El tinent d’alcalde ha dit que hi havia vigilància dins els lavabos però no en cada cubicle i que alguns testimonis van dir que potser duien els telèfons a les jaquetes, extrem que no s’ha acreditat.

L’oposició reclama una investigació

Les explicacions d’Albert Batlle no han convençut l’oposició, que ha donat suport a la proposta del PP, que reclamava obrir una investigació interna. Els dos grups del govern hi han votat en contra. “La investigació ha de servir per no desprestigiar la Guàrdia Urbana”, ha dit el popular Josep Bou. Des de Cs, que ha fet un prec al govern en la mateixa línia, Paco Sierra ha denunciat “falta de rigor”.