David Escudé és el responsable de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i en fa gala quan se li pregunta com combinarà la gestió de dos districtes —acaba d’assumir les Corts i repeteix a Sant Martí— i una regidoria: “Estic en forma, soc el d’Esports. És qüestió de posar-hi estima, voluntat, hores de feina i un bon equip i organització”. Té repartits els dies de la setmana en funció de si ha d’anar a un districte, a l’altre o a la regidoria d’Esports, si bé confessa que les agendes “són difícils de quadrar”.

Les Corts és el districte esportiu “per excel·lència”

Arriba a les Corts “feliç” d’assumir la gestió del districte on va estudiar durant l’etapa universitària i on s’apleguen bona part de les entitats esportives més importants de Barcelona: “És el districte esportiu per excel·lència”, explica. “Des del Barça, passant pel Polo i el Reial Club de Tennis Barcelona, organitzen els principals esdeveniments esportius del país i generen cites internacionals de renom”, afegeix.

El nou regidor de les Corts passejant pels entorns de la plaça de la Concòrdia

En aquest districte hi té reptes pendents, com ara les obres de reforma del Camp Nou, la continuació de la reforma urbanística de la Colònia Castells, la construcció del pavelló municipal esportiu de L’Illa i la reforma de l’avinguda de Madrid, entre d’altres. Assegura que ja s’ha presentat a les principals entitats veïnals del districte per anar copsant les seves necessitats.

A Sant Martí, com a casa

“Els regidors han de ser alcaldes del seu territori”. Escudé assegura que aquesta és la seva manera de fer política i reconeix que a Sant Martí és on la pot posar a la pràctica amb més comoditat, perquè ja fa quatre anys que n’és regidor, a banda d’haver-hi nascut i viscut sempre. Destaca com a principals reptes per a maquest segon mandat la gestió del soroll i incivisme al conegut com a “triangle golfo”, la seguretat i la regeneració urbana al Besòs.

Assegura que tot i que el volum de feina li roba moltes hores i que “la família ho pateix”, és feliç amb totes les competències que se li han donat.