MARIA ROVIRA, número dos de la CUP Capgirem Barcelona "Pacte estable fora de govern, ara no podem dir ni sí ni no perquè no sabem quin és el seu pla de govern. Anirem parlant i ens anirem veient i anirem compartint tot allò que anem fent però fins que no tinguem coses concretes sobre les quals debatre, sobre les quals parlar, sobre les quals poder teixir aliances, doncs no ens podem posicionar."

Barcelona en Comú vol segellar un pacte de govern o un acord d’estabilitat per a tot el mandat amb el PSC, ERC o la CUP però els primers a tancar la porta han estat la CUP Capgirem Barcelona, que s’han reunit aquest dilluns per primera vegada amb membres de la formació liderada per Ada Colau. No hi han anat les caps de llista de les formacions, Ada Colau i María José Lecha, sinó que la taula negociadora ha estat formada per Eulàlia Reguant, Maria Rovira i Xavier Monge, en representació de la CUP,  i Manu Simarro i Eloi Badia, de Barcelona en Comú.

La número dos de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira, ha rebutjat una “pacte estable de govern” perquè, argumenten, no saben quin és el pla de BComú. Rovira ha precisat que “seguiran parlant” però no es posicionaran fins que no hi hagi aspectes concrets sobre els quals es pugui debatre. La formació independentista ha anunciat també que decidirà el sentit del vot de la investidura a les assemblees de barri.

Altres fronts de BComú

Des d’Esquerra Republicana -amb què l’equip de BComú ja s’ha reunit dues vegades– Oriol Junqueras ha condicionat l’entrada al govern a l’adhesió de Colau al full de ruta independentista. Tot i que també s’obre la possibilitat que Esquerra doni suport estable a Barcelona en Comú mitjançant un acord de governabilitat, que donaria estabilitat al mandat.

Paral·lelament, mentre el front polític avança, Colau arrencarà aquest dimarts una ronda de contactes amb les entitats per tenir en compte també el teixit social. La primera serà la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona.