JAUME COLLBONI, líder del PSC "La gent ha demanat canvi, la gent ha demanat polítiques d'esquerres, i ara el que hem d'intentar garantir és que hi hagi un govern ampli que doni confiança i possibiliti desenvolupar aquest polítiques de progrés; és evident que en aquests moments aquí correspon formar govern és a la guanyadora de les eleccions municipals que és la senyora Colau. Nosaltres, com sabeu, hem iniciat un diàleg i estem a l'expectativa de veure com es pot desenvolupar. I vull deixar molt clar que no estem ni estarem en cap pacte que passi pel Partit Popular".

Collboni ha descartat una possible aliança amb CiU, el PP i Ciutadans a Barcelona per fer Trias alcalde i ha dit que “és un error posar el govern en mans del Partit Popular”. El líder socialista ha esborrat així les especulacions que s’han creat aquest dijous sobre un govern alternatiu a Colau liderat per Xavier Trias, qui no ha negat la possibilitat de tornar a governar si diverses forces opten per votar-lo i CiU suma 21 regidors, el mínim per investir-lo alcalde.

El líder del PSC a Barcelona ha remarcat en diverses ocasions que el partit serà “coherent amb la voluntat de canvi” que han expressat les urnes i ha destacat que és necessari un “govern ampli i sòlid” que faci polítiques d’esquerres i de progrés. Collboni ha volgut deixar molt clar que Ada Colau és “la persona que té la confiança del màxim de barcelonins” i, per tant, considera que li correspon a ella formar govern.

Respecte a la possibilitat que es formi un tripartit entre Barcelona en Comú, Esquerra i el PSC, Collboni ha confessat que “francament, no ho sé” i ha destacat que l’objectiu del partit és “contribuir a donar resposta a la demanda dels ciutadans”. Ha dit que la possibilitat d’entrar al govern “depèn de molts factors”. Ha recordat, en tot cas, que “només fa tres dies que s’han celebrat eleccions”. També ha recordat que amb Barcelona en Comú “compartim valors i, fins i tot, molts anys de govern a Barcelona amb Iniciativa”.

El socialista ha remarcat també que ha tingut converses amb tots els dirigents polítics però, de moment, no ha rebut “cap proposta formal per part de ningú”.

D’altra banda, Collboni ha proposat que tots els grups municipals amb representació al consistori facin una declaració pública en suport del Mobile World Congress i arribin a un compromís a favor de l’estabilitat econòmica de la ciutat de manera que “els inversors vegin que tots els grups polítics som favorables a la celebració de congressos”.