“És ben coneguda la meva estima llarga i profunda per l’Ada [Colau]”, ha expressat en una entrevista al programa ‘Els matins de TV3’, en què ha denunciat campanyes en contra de la futura alcaldessa de Barcelona “amb un cert tuf classista i elitista”. “Estem farts de les crítiques que ha rebut, molt vergonyoses. Trias, que no és independentista va votar, ‘sí-sí’, i Ada Colau, que es defineix no independentista, va votar ‘sí-sí'”, ha argumentat. A més, ha definit la formació guanyadora a Barcelona com “radicalment compromesa amb el dret a decidir”.

En aquest sentit, ha retret al president de la Generalitat, Artur Mas, les seves paraules de crítica i temor vers el projecte de Barcelona en Comú: “No es pot confondre el país amb el partit i els interessos del procés amb la formació política a què pertanys”. Fernàndez creu que Mas s’equivoca quan diu que la dispersió de vots sobiranistes en diverses llistes ha fet guanyar formacions no nítidament independentistes perquè, al seu parer, el 24-M ha demostrat “l’hegemonia” sobiranista del país.

El diputat de la CUP ha reiterat que no entraran al govern municipal de Barcelona. “El mateix programa electoral ja no preveia entrar en la gestió de la ciutat”, ha justificat. Tot i així, ha dit que “donaran suport” a Colau i el seu equip en diverses qüestions de ciutat i també cada vegada que els lobbies “bordin o criminalitzin” Barcelona en Comú.