Junts per Catalunya creu que els resultats de les eleccions generals 2019 obliguen el candidat a la presidència del PSOE, Pedro Sánchez, a seure i negociar. La candidata de la formació al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha demanat a Sánchez que faci cas als resultats i l’ha emplaçat a dialogar per resoldre el conflicte polític català: “Miri el resultat i faci política; Sit and Talk!”, ha demanat. Segons Borràs, ara al Govern d’Espanya hi ha “una cadira buida” i ha exigit que hi segui algú amb voluntat de desbloquejar la situació: “Prefereixen autobloquejar-se abans de desbloquejar el conflicte, senyor Sánchez?”, ha preguntat la candidata als simpatitzants que s’han reunit per seguir la nit electoral del partit a l’Hotel Catalonia Plaça Catalunya.

La candidata s’ha mostrat eufòrica en la valoració dels resultats de les eleccions generals, en què Junts per Catalunya ha obtingut vuit escons, un més que en els resultats del 28 d’abril: “El nostre lema de campanya era ‘Ni un vot enrere’, i hem anat un escó endavant, estem molt contents”, ha explicat. La candidata ha volgut llegir els resultats en clau independentista i, sumant els diputats de la seva formació, Esquerra i la CUP, ha volgut destacar que superen el 50 % de “sí” a la independència en nombre d’escons. Per ella, el resultat reafirma la necessitat d’una “estratègia unitària de l’independentisme”.

Torra trucarà a Sánchez aquest dilluns

En un moment de la compareixença, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet notar a Laura Borràs que trucarà aquest dilluns mateix al candidat del PSOE, Pedro Sánchez, per reiterar l’oferta al diàleg. La candidata, però, ha culpat al fins ara president en funcions de l’escenari postelectoral que queda a Espanya: “Col·loca el país en la ingovernabilitat i, a més, incrementa la dreta, és a dir, més inestabilitat”, ha analitzat. En canvi, s’ha felicitat pel fet que l’extrema dreta “continua sent residual a Catalunya”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]