Carme Chacón ha fet referència així a una de les últimes aparicions de Colau, acompanyada del president de l’ANC, Jordi Sànchez, i de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, en què va confirmar que assistirà com a alcaldessa a l’acte independentista de l’11 de setembre a l’avinguda Meridiana i va proposar un “compromís propi” de la ciutat amb el procés. Chacón ha contraposat la intenció que, segons afirma, Colau té de supeditar la ciutat al procés amb el model “cosmopolita” que defensen els socialistes.

A preguntes dels periodistes, Ada Colau ha respost amb contundència Chacón assegurant que “no sé si li convenen els ultimàtums en la mesura que al costat del PSC hi ha molta menys gent que abans de les eleccions, a Barcelona i a altres llocs”. Ha reafirmat que Barcelona en Comú donarà suport al procés sobiranista, perquè el que reclama és “democràcia” i que “la ciutadania pugui decidir la relació de Catalunya amb l’estat”.

El missatge ha generat desenes de tuits de resposta per part de diferents usuaris, entre els quals hi ha el del cap de llista d’ERC, Alfred Bosch. El republicà ha acusat el partit de Chacón de “qüestionar el vot”.