Vidres Ajuntament, manifestació Sant Jaume

Els grups de Ciutadans i el PP a l’Ajuntament de Barcelona volen que el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, expliqui quines ordres va donar a la Guàrdia Urbana el 31 d’octubre durant els aldarulls i destrosses que hi va haver al consistori després d’una manifestació contra els desnonaments. Per això, han sol·licitat una Comissió de Presidència i Seguretat extraordinària perquè Batlle s’expliqui.

Tant Cs com el PP reclamen que el tinent d’alcalde exposi un informe sobre les destrossesvalorades en 200.000 €— i que doni les explicacions sobre el que va passar. Els dos grups fan la petició després de la denúncia del sindicat CSIF (majoritari a la Guàrdia Urbana), que va acusar l’alcaldessa, Ada Colau, i el tinent d’alcalde Batlle de no deixar actuar la Unitat de Reforç d’Emergència i Proximitat (UREP), altrament coneguts com els antiavalots de la Urbana.

Fonts municipals, però, neguen aquesta versió i asseguren que la UREP no va rebre cap ordre indicant que no s’actués, així com tampoc una ordre explícita per actuar. Les funcions d’aquesta unitat, apunten les mateixes fonts, són les de protegir l’interior dels edificis municipals i tota actuació que fan s’ha de basar en els principis de proporcionalitat, congruència i oportunitat, així com el de menor lesivitat possible.

La líder municipal de Cs, Luz Guilarte, va advertir divendres passat en roda de premsa que si es confirma aquesta denúncia del CSIF, la formació demanarà la reprovació d’Albert Batlle.