Els embussos de trànsit que hi ha hagut aquests dos últims dies de pont, especialment dilluns, al centre de la ciutat, han atiat una nova polèmica política a Barcelona. Diversos grups de l’oposició han acusat el govern d’Ada Colau de falta de previsió i veuen darrere dels problemes de trànsit la reducció de carrils que s’ha fet en diversos carrers amb urbanisme tàctic.

Fonts municipals reconeixen que dilluns hi va haver algunes aglomeracions de persones i problemes de trànsit en diferents hores, i ho atribueixen al fet que no fos efectiu el confinament municipal que s’aplica només els caps de setmana. Segons les mateixes fonts, la situació s’està analitzant i valorant als diferents espais de coordinació. A més, aquest dijous està previst presentar l’operatiu específic que la Guàrdia Urbana ha dissenyat per a la campanya de Nadal.

“Hi ha gent que va haver de girar cua”

Des de Junts per Catalunya, Jordi Martí ha denunciat “falta de previsió” del govern municipal, a qui acusa de limitar l’espai als cotxes “sense diàleg”. “Això ha causat uns perjudicis immensos al comerç i a la gent que ve de fora i que ha hagut de girar cua”, ha sentenciat. El portaveu municipal del PP, Óscar Ramírez, ha demanat revertir l’urbanisme tàctic perquè “afecta la mobilitat i posa en perill el comerç”.

En una piulada, el portaveu municipal de Cs, Paco Sierra, va denunciar aquest dimarts “el sectarisme i la perversió ideològica” de Colau amb “fòbia al cotxe”. També va criticar les restriccions de la Generalitat. Des d’ERC, Max Zañartu, ha lamentat que les obres del col·lector a la Diagonal s’hagin iniciat abans de la campanya de Nadal i ha recordat que el transport públic funciona al 100 % i que caldria reforçar-lo en dies de major mobilitat.