La primera etapa de La Vuelta 2023 a Barcelona ha estat marcada per la pluja i també per la manca de llum durant una part del circuit. A les queixes de ciclistes i públic s’hi han han sumat també les de l’oposició, que ha carregat contra el govern de Collboni. El portaveu del TriasxBCN, Jordi Martí i Galbis, ha estat contundent a Twitter. En una piulada acusa els responsables de l’Ajuntament de falta de previsió per “la mínima visibilitat durant el final de l’etapa”. I ha afegit: “Si talles la cinta inaugural, també has d’assumir aquest fiasco. Quin desprestigi!”.

L’Ajuntament diu que el sistema no permet avançar l’encesa

Fonts de l’Ajuntament han explicat a betevé que, preveient la pluja, l’organització va avançar l’arribada a meta del darrer equip 15 minuts. Asseguren que el sistema d’enllumenat de la ciutat s’activa a través de sensors que s’activen en funció de la lluminositat, per una banda, i de temporitzadors que es programen amb una periodicitat anual, per l’altra. Aquests darrers s’encenen a les 20.45 h en aquesta època de l’any. Segons afirmen, dissabte, les condicions climàtiques i de lluminositat van canviar de manera imprevisible. Expliquen que es va intentar avançar l’horari d’encesa, però que el sistema no ho permet.

Pendents de la meteorologia

Caldrà veure què passarà aquest diumenge a la tarda durant la segona etapa. Els corredors sortiran a les 12.45 h de Mataró i s’espera que els primers arribin a Barcelona cap a les 16.30 h. Els mapes del temps, però, apunten que la situació no tindrà res a veure amb la d’aquest dissabte i que, tot i que plourà, no ho farà amb tanta intensitat.