El candidat d’ERC a l’alcaldia i president del grup municipal republicà a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, s’ha erigit com “la via Maragall” per aturar “el pèndol” entre Xavier Trias (candidat de Junts) i Ada Colau (alcaldessa actual i candidata de BComú). Ho ha dit des d’una conferència a l’Auditori AXA, a les Corts, al costat del president de la Generalitat, el també republicà Pere Aragonès, quan queden menys de quatre mesos per a les eleccions municipals del 2023.

El llegat de Trias va ser Colau i el llegat de Colau és una Barcelona enfadada i dividida. La via Maragall aturarà aquest pèndol”
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona

Davant de desenes de simpatitzants i militants del partit (entre els quals hi havia el president d’ERC, Oriol Junqueras, consellers de l’executiu català i regidors d’ERC a l’Ajuntament), Maragall ha avisat que aquesta propera campanya de les municipals no s’ha de centrar en Trias i Colau perquè “Barcelona és massa important per reduir el debat a fórmules ja superades”.

El republicà, que només ha fet menció dels candidats de Barcelona en Comú i de Junts —mentre, en canvi, no s’ha adreçat en cap moment a Jaume Collboni ni al PSC— també ha expressat la voluntat de ser el proper alcalde de la ciutat per “governar des del lideratge i la complicitat”. La conferència ha arribat pocs dies després que Maragall presentés el Consell Barcelona, un grup d’assessors amb qui debatrà polítiques de cara als comicis.

“Un projecte que no és en contra de ningú”

El candidat a l’alcaldia ha compartit protagonisme durant l’acte a parts iguals amb el president de la Generalitat de Catalunya. Tots dos han insistit en la importància de reforçar la col·laboració entre banda i banda de la plaça de Sant Jaume, alhora que Pere Aragonès ha defensat que el projecte de Maragall ha recuperar “la unió entre la ciutadania i Barcelona”. El president català també ha advocat pel fet que Ernest Maragall “no es presenta en contra de ningú”:

No et presentes en contra de ningú, sinó a favor de Barcelona. Aquesta és la teva força i això no ho pot dir cap altre candidat”
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya

Abans de començar la conferència, el líder d’ERC a Barcelona ha fet una piulada en la qual ha presentat l’acte com una trobada de “la Generalitat del present i la Barcelona del futur immediat”; des del faristol hi ha insistit.