En la primera intervenció, la diputada electa Anna Gabriel ja ha avançat que cal parlar “del què, el com i el quan” del procés cap a un nou estat, deixant de banda la persona que l’encapçalarà. I això ha estat, precisament, el que ha fet la CUP aquest vespre, plantejar les propostes que tenen per a aquesta nova etapa.

El discurs de Benet Salellas ha versat sobre un dels pilars del programa de la CUP, la desobediència com a punt de partida de la ruptura amb l’Estat espanyol. El diputat electe ha carregat durament contra el Tribunal Constitucional i ha assegurat que no s’han d’acatar normatives com la llei mordaça o la LOMCE.

Eulàlia Reguant ha destacat la necessitat d’un pla de xoc d’emergència social. Reguant ha reconegut que “no solucionarem en 15 dies el que s’ha fet malament en 40 anys i en els darrers quatre”.

Qui va ser cap de llista de la CUP, Antonio Baños, s’ha centrat en el procés constituent. El periodista considera que “aquesta legislatura no pot ser normal” i afegeix que, en aquest sentit, el paper del nou Parlament ha de ser d'”assemblea constituent”.

Al pati de butaques, s’han pogut veure membres de la candidatura de Junts pel Sí, com el cap de llista, Raül Romeva, o el número u per Girona, Lluís Llach. També hi ha assistit la regidora de la CUP María José Lecha.