La suspensió de la concessió de llicències turístiques, aprovada per l’executiu d’Ada Colau només 20 dies després d’entrar al govern, ha topat de nou amb el sector hoteler i de la construcció.
La secció tercera de la Sala del Contenciós – Administratiu del TSJC va acceptar a tràmit el 23 de setembre el recurs presentat per la societat de Núñez i Navarro, JOSEL, SL. L’empresa, presidida per Josep Lluís Núñez, té nou establiments hotelers a la capital catalana, entre els quals hi ha l’Hotel Jazz, l’Hotel Soho o l’Hotel Universal.
No és l’únic front obert de la promotora amb el consistori. Núñez i Navarro també impulsa l’hotel del Rec Comtal. Els veïns sempre s’han oposat a la construcció d’aquest hotel i el nou govern de Barcelona en Comú es va comprometre al juliol a estudiar si hi va haver alguna irregularitat en la modificació del pla especial de reforma interior que es va fer el 2007, que va permetre la construcció de l’hotel. Si es determina que hi va haver males pràctiques, el consistori diu que mirarà com aturar les obres.
Més veus contra la moratòria
La primera pressió va venir d’Emin Capital, propietari de la Torre Agbar, que va anunciar que l’hotel tiraria endavant tot i la suspensió; una idea que la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ja es va ocupar de negar.
A mitjan setembre, a la comissió extraordinària d’Economia i Urbanisme sobre la suspensió de llicències, la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías va advertir que hi havia 18 inversors que havien interposat demandes contra el consistori que, segons Mejías, poden acabar derivant en “indemnitzacions milionàries”. Es tracta de petits empresaris amb projectes encallats per la moratòria i que reclamen al consistori poder tirar endavant els hotels.