Dia de càbales en la plana política catalana al voltant de la data de les eleccions catalanes. De moment, una cosa és segura: el president José Montilla ja ha descartat l'octubre com el mes dels comicis. Per celebrar-los el dia 24 calia convocar les eleccions avui mateix amb 54 dies d'antel·lació, cosa que no ha passat finalment. I el dia 31 no és un bon candidat, ja que coincideix amb el pont de Tots Sants. Per tant, amb el calendari a la mà, sona amb força el 28 de novembre, tot i que coincideix el mateix cap de setmana amb un Barça-Madrid. I això perquè Montilla descarta cridar a les urnes el dia 7 de novembre. El papa Benet XVI serà de visita a Barcelona. Els dies 14 i 21 també queden fora de calendari, perquè en tots dos casos la campanya electoral coincidiria amb la visita del pontífex. De res no han servit les exigències de l'oposició que demanava convocar eleccions al més aviat possible. ARTUR MAS, president de CiU "Ells mateixos ja s'adonen que s'està convertint en una agonia. Doncs quan abans ho ressolguem millor, perquè està afectant les possibilitats i la realitat del país i de Catalunya en el seu conjunt perquè estem en un impass que no cal". JOSÉ MONTILLA, president de la Generalitat "CiU es presenta i el senyor Mas com el canvi i desgraciadament el senyor Mas no és ni el canvi ni el recanvi de Jordi Pujol. Desgraciadament per la seva radicalitat i ambigüitat". Per tant, es coneix amb una alta probabilitat el mes, novembre, però no el dia. Sembla que Montilla vol mantenir la incògnita i un dels seus millors secrets guardats. El que sí que se sap és que la legislatura, per força ha d'acabar abans del 16 de desembre.

Comença el curs polític marcat per la incògnita de quina serà la data de les eleccions autonòmiques.

El que és segur que els comicis no seran el 7 de novembre per no coincidir amb la visita del papa a Barcelona. Tampoc no se celebraran els dies 14 o 21 d’aquest mes, per evitar que la campanya electoral estigui en marxa durant la visita de Benet XVI. I queda descartat el 31 d’octubre perquè els comicis coincidirien amb el pont de Tots Sants.

Montilla a la COM

De moment, el president Montilla ha dit que no se sent pressionat. En una entrevista la COM, el president català ha afirmat que hi ha molta feina a fer i que li preocupa “el començament del curs, la situació de les empreses” i que ja està treballant al marge del calendari electoral i la data.