El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, vol portar Eurovisió 2023 a Barcelona. El socialista ha afirmat que, si Chanel guanya el festival d’aquest 2022, la ciutat es plantejarà ser la seu d’Eurovisió perquè “Barcelona és una ciutat de grans festivals musicals“. El primer tinent d’alcalde fins i tot ha plantejat el Palau Sant Jordi com a possible escenari.

Collboni ha recordat que “el nivell d’eurofans a Barcelona és molt important” i que per això RTVE apostarà “molt fort” perquè Barcelona sigui seu d’Eurovisió 2023. Ara bé, ha matisat que primer cal que Chanel guanyi. A més, ha evitat confirmar si és una decisió consensuada amb els seus socis de govern, BComú, i ha concretat que es prendrà la decisió formal “a partir de dilluns”, després de conèixer el guanyador.

El tinent d’alcalde ha remarcat que la proposta per acollir Eurovisió 2023 “ara és un comentari”, però considera que “és coherent amb el que Barcelona sempre fa d’apostar per esdeveniments“.

Barcelona té l’ambició i la vocació de ser la seu de grans esdeveniments
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

“Té tot el sentit” que Eurovisió es faci a Barcelona

A més, coincidint amb la celebració de la fira ISE a Barcelona, creu que un festival vinculat amb la música i l’audiovisual “té tot el sentit”. Així ho ha dit abans en una entrevista al ‘Cafè d’idees’ de RTVE. En la mateixa línia, abans del Benidorm Fest, l’alcaldessa, Ada Colau, va dir que votaria Rigoberta Bandini per “portar Eurovisió a Barcelona.