L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha rebut aquest divendres al migdia el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares. Ha estat la primera recepció institucional del nou alcalde, que va ser investit dissabte passat. Tot i que la reunió ha estat a porta tancada i l’objectiu era fer una primera presa de contacte entre l’Ajuntament de Barcelona i el ministeri, n’ha transcendit un primer acord.

Collboni i Albares han acordat el paper que tindrà Barcelona durant la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, que començarà a partir d’aquest juliol. En concret, s’ha pactat que la ciutat acollirà reunions destacades com la del Consell de Transport, Telecomunicacions i Energia i el fòrum de ministres d’Afers Exteriors dels membres de la Unió per la Mediterrània.

Collboni redecora el despatx

Més enllà del contingut, la trobada entre Jaume Collboni i José Manuel Albares ha deixat altres imatges i curiositats. Per exemple, el ministre d’Afers Exteriors ha estat l’encarregat d’inaugurar el llibre d’honor del despatx de l’alcalde. A més, ha estat la primera vegada que els mitjans de comunicació han accedit al despatx de Collboni, un cop redecorat pel nou alcalde. En destaquen quatre retrats i una bandera petita de l’arc de Sant Martí.

collboni albares llibre honor