En una entrevista amb l’agència Efe, Collboni ha dit que “Trias té molt poques possibilitats” de tornar a guanyar les eleccions municipals a Barcelona, perquè “no té un model clar de ciutat”. En canvi, el dirigent socialista creu que les forces d’esquerres sí que tenen possibilitats “reals i concretes” de sumar majoria al consistori barceloní. El dirigent socialista ha assegurat que “hi ha una gran possibilitat que els grups de les esquerres a Barcelona puguem sumar una majoria, i jo estic disposat no sol a contribuir a aquesta majoria sinó a fer tot el possible perquè, en aquest cas, hi hagi un govern de coalició d’esquerres a la ciutat”.

Segons els resultats del darrer baròmetre municipal, CiU i ERC empatarien amb un 11,1% d’intenció de vot, però Collboni entén que Esquerra tindria la possibilitat de sumar forces amb el PSC (2,6%), ICV-EUiA (5,5%), Podem (2,2%), Guanyem (0,6%) i la CUP (1,4%). El líder socialista, a banda d’intentar millorar aquests possibles resultats, vol teixir complicitats amb altres forces d’esquerres per “compartir un diagnòstic” sobre el futur de Barcelona i fer possible un nou govern d’esquerres a la ciutat.

Jaume Collboni ha aprofitat per advertir a altres formacions polítiques que “seria un error utilitzar el debat sobiranista per desviar l’atenció” de les propostes de cada partit per a Barcelona. El president del PSC de Barcelona troba que això seria “un frau democràtic”, perquè la ciutat té “els seus propis reptes i necessitats”.