Els Mossos d’Esquadra han desplegat aquest dimecres al vespre un dispositiu especial, format per una cinquantena d’agents de la Brigada Mòbil, al davant de l’estació de Sant Andreu Arenal. L’objectiu ha estat evitar l’enfrontament entre partidaris i detractors del tall diari de la Meridiana.

La protesta independentista, que va començar quan es va fer pública la sentència del procés, ha arribat al tall número 380. Un tall de trànsit que, a la vegada, ha motivat la cinquena convocatòria del col·lectiu antagònic Meridiana sin Cortes, que protesta per les interrupcions de trànsit dels primers.

Escridassades, línia policial i mediació

La convocatòria de Meridiana sin Cortes -a les 19.30 h a l’estació de Renfe- ha fet reaccionar col·lectius antifeixistes -han convocat la gent mitja hora abans al mateix indret- que, aquest dimecres, s’han sumat al tall de Meridiana Resisteix.

Cada grup ha reunit un centenar de persones, que han estat separades pel cordó policial que han format els Mossos d’Esquadra per evitar incidents. Sí que hi han hagut, en canvi, escridassades i insults d’un grup a l’altre.

Entre els que han respost a la convocatòria de Meridiana sin Cortes, hi ha hagut una quinzena de persones properes al col·lectiu Los de Artós i també ha aplegat alguna de les cares visibles de Societat Civil Catalana.

Els Mossos han tornat a desplegar agents de mediació, que han estat molt pendents d’alguns dels manifestants més sorollosos que, cap a les 20.15 h, s’han dissolt.