L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha participat aquest dimecres en la mobilització de l’1 de maig convocada pels sindicats majoritaris. Collboni ha volgut destacar la importància de la ciutat per al moviment obrer i ha aprofitat també per parlar del pressupost municipal, que s’aprovarà automàticament aquest dijous. L’alcalde defensa que això significarà un “punt d’inflexió” a la ciutat; una inversió directa de més de 900 milions d’euros, que suposaran la creació de 10.000 llocs de treball a Barcelona i a l’entorn metropolità. Segons va anunciar el mateix Collboni, un cop hi hagi pressupost el pas següent serà formar un govern de coalició, tot apunta que amb ERC.

Contractació de més de 200 joves investigadors

L’alcalde també ha volgut destacar que es destinaran dos milions d’euros a contractar de més de 200 joves investigadors, un sector que, assegura, encara té un gran índex de precarietat.

En la manifestació del Dia del Treball, Collboni ha defensat la feina que fan els sindicats, que considera que “des del diàleg han fet una contribució a tenir un mercat de més qualitat al nostre país”.