La política d’habitatge és una prioritat per al govern municipal i el “millor antídot contra l’extrema dreta”. Així ho ha assegurat Jaume Collboni en la clausura del XIV Congrés del PSC de Barcelona, que aquest diumenge ha presentat la nova executiva del partit a la ciutat. L’alcalde de la Ciutat Comtal i president dels socialistes ha assegurat que mobilitzaran tots els recursos a l’abast per garantir l’accés a l’habitatge. “No volem que ningú deixi el seu barri, tenim dret a viure a la ciutat, no a sobreviure. Per això farem de l’habitatge la nostra prioritat”, ha assegurat.

Polítiques públiques contra l’extrema dreta

Coincidint amb les eleccions franceses, Collboni ha reconegut que el millor antídot contra l’extrema dreta són les polítiques socials. En aquest sentit, el socialista ha fet un repàs de totes les iniciatives impulsades per l’Ajuntament de Barcelona i n’ha posat com a exemple l’increment del pressupost al Pla de barris, l’eliminació dels pisos turístics en el marc del Pla viure i la millora de l’espai públic del Pla endreça. L’alcalde també ha anunciat que a finals de la propera setmana començarà la climatització de 170 escoles públiques de primària.

Sara Jaurrieta, primera secretària del PSC

El Congrés del PSC ha escollit Sara Jaurrieta com a primera secretària de la federació del partit a Barcelona, en substitució de Ferran Pedret. Els socialistes també han triat la regidora de Salut, Marta Villanueva, com a secretària d’Organització. Villanueva pren el relleu a Carlos Prieto, delegat del Govern a Catalunya.

La nova secretària de la federació també ha insistit en la voluntat del PSC a Barcelona de fer efectiu l’accés universal a l’habitatge i s’ha compromès a treballar per “atendre millor els problemes de la ciutadania”.