DANIEL MÒDOL, membre de la candidatura municipal del PSC "Millorarem les condicions i les prestacions dels habitatges. Tenim un parc d'habitatges envellit. Però sobretot posarem l'urbanisme al servei de la gent, que viu en aquest edificis, en aquest barris i que segurament han estat abandonats. No, segur. Han estat abandonats durant el darrer mandat." JAUME COLLBONI, alcaldable del PSC "Un urbanisme social, que és justament el contrari del que ha estat fent la dreta durant aquests darrers 4 anys. Un urbanisme social vol dir posar al servei de la reactivació de l'economia, de la creació d'ocupació i del combat contra les desigualtats, la transformació urbana de la ciutat de Barcelona."

Jaume Collboni, l’alcaldable del PSC, vol fer de l’urbanisme un eix important de les seves propostes. Per això incorpora l’arquitecte Daniel Mòdol a la seva llista electoral per a les municipals del 24 de maig. Mòdol, tot i ser autor de diversos projectes urbanístics recents a la ciutat, és alhora molt crític amb la manera de desenvolupar-los del govern de Xavier Trias. Ha explicat, per exemple, que les noves Glòries s’havien pensat sense la plaça provisional que s’ha acabat fent en espera que s’acabin les obres.

La proposta urbanística de Collboni i Mòdol reivindica la feina feta pels governs socialistes dels 80 i 90. De fet, Collboni ha dit que Mòdol podria assumir un paper semblant al d’Oriol Bohigas amb Pasqual Maragall. El líder del PSC a Barcelona concreta que “urbanisme social vol dir començar per les cases de la gent, després passar al barri i acabar a la ciutat”. Per aquest motiu ha presentat el pla Rumb de rehabilitació dels edificis. Collboni ha recordat que més del 70% de l’habitatge de Barcelona és dels 70, i assegura que amb aquesta iniciativa s’aconseguirà, a més, crear “10.000 llocs de treball en quatre anys”.

Daniel Mòdol ha dit que, a banda de reformar finques amb la participació dels veïns, cal que s’acabin ja les obres de la Línia 9 i de la Sagrera “per tal de crear nous punts cívics” i ha afegit que ha detectat “els punts on s’ha d’actuar per cosir” l’àrea metropolitana.