El portaveu del PSC, Gabriel Colomé, ha qualificat d’“alarmant” el nivell de deute que la Generalitat té amb el consistori, i l’ha xifrat en 120 milions. Colomé ha retret a l’alcalde Trias que no assumeixi la responsabilitat del deute i digui “que la culpa és dels altres”. El portaveu del PSC  ha aprofitat també per criticar l’acte que Trias ha fet aquest dilluns per escenificar l’inici de l’enderroc de la Model, el qual ha titllat de “porno dur en directe”.

Per part del PP, Alberto Fernández Díaz, també ha retret a l’alcalde l’acte de la Model “el dia que es convoquen les eleccions”. Sobre el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament, Fernández Díaz ha assegurat que la Generalitat maltracta la ciutat, i ha acusat Trias de voler construir Catalunya a través de la capital. Segons el Partit Popular, el deute de la Generalitat amb el consistori ascendeix a 300 milions d’euros.

Joaquim Mestre (ICV-EUiA) ha criticat que el govern català planifiqui els pagaments de forma que “l’Ajuntament de Barcelona sempre és l’últim”, i ha acusat el govern municipal de subordinar la ciutat als interessos de la Generalitat. Mestre ha explicat que tot i que “el deute reconegut se situa sempre per sobre dels 200 euros”, considera que el deute acumulat ja supera els 300.

El grup d’Unitat per Barcelona (ERC+DCat+RCat) ha estat l’únic que ha votat en contra de la proposta de la resta de grups de l’oposició en considerar que deixa de banda el deute de l’Estat amb Catalunya. Jordi Portabella ha criticat que Colomé hagi fet servir l’expressió “Catalunya ens roba” i ha sentenciat que “Espanya ens roba cinc vegades més”. “Com és que ens fem l’orni quan el Reina Sofia rep el triple que tots els equipaments culturals de la ciutat?”

L’alcalde, Xavier Trias, ha pres la paraula en nom del govern municipal per acusar els grups de l’oposició d’“endossar a la Generalitat alguns projectes que no podia assumir”, i ha afirmat que aquesta no pot pagar perquè encara està pagant els deutes contrets amb el govern anterior. Trias reconeix que s’ha “ajudat” la Generalitat i ha “posat els diners que no posava l’Estat per donar la cara”.

L’alcalde ha demanat als grups que siguin conscients de la situació econòmica del govern català, i els ha etzibat: “Els dol que faci escoles, els dol que posi diners a l’Hospital del Mar. Ho hem de fer perquè la gent ho necessita. I d’aquí no baixaré”.