MARIA JOSÉ LECHA, alcaldable de la CUP-Capgirem Barcelona "És un projecte independentista, social i feminista en la seva globalitat. Amb tots aquests eixos nosaltres volem capgirar la ciutat des dels moviments i la força del carrer." DAVID FERNÁNDEZ diputat de la CUP "L'única condició o exigència és no renunciar, no diluir, no dilatar, és a dir, materialitzar el més aviat possible l'anhel majoritari d'aquest país que és recuperar la plena llibertat política per poder construir justícia social."

A l’acte, en què segons els organitzadors han assistit unes 600 persones, el partit ha exposat els principals eixos del programa per a les eleccions municipals. Hi han intervingut, entre d’altres, les caps de llista María José Lecha i Maria Rovira, així com el diputat al Parlament de Catalunya, David Fernàndez. Rovira ha assenyalat que la seva ciutat “és la dels barris i dels carrers”, mentre que David Fernàndez ha denunciat que “Barcelona és una ciutat castigada pel liberalisme capitalista” i que cal “que resisteixi i s’alci contra el capitalisme”.

Segons el diputat de la CUP, la formació vol entrar a l’Ajuntament “amb força, sense demanar permís i sense demanar perdó”. L’alcaldable, María José Lecha, ha assenyalat que “avui com ahir és imprescindible la mobilització social” i que “és l’hora de fer-los fora, és l’hora que entrem amb força”. Lecha ha afirmat que la CUP-Capgirem Barcelona vol que la gent tingui “pa, sostre i llibertat”.

Contra l’externalització de serveis

En educació, la CUP vol oferir “suficients places públiques a les escoles” i ha exigit la fi de l’externalització de les escoles bressol. Capgirem BCN aposta per “una educació pública, de qualitat, laica i en català”. Vol “retornar un transport públic de qualitat” i “aconseguir uns salaris dignes i una redistribució de la riquesa”. Pel que fa a la sanitat, han anunciat que promouran “la remunicipalització de la sanitat, eliminant externalitzacions”.

Els representats de la CUP-Capgirem Barcelona aposten per “una Barcelona mediterrània, ecològica i solidària” que es caracteritzi per “la transparència i per augmentar els pressupostos socials”. El partit vol per una ciutat “lliure d’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia” i ha anunciat que lluitarà “per què totes les treballadores sexuals puguin exercir lliurement i sense repressió”.

El 28 de febrer passat, després de la IV Trobada Popular Municipalista, la CUP- Capgirem Barcelona, va presentar la candidatura per a les eleccions municipals encapçada per María José Lecha, Maria Rovira, Josep Garganté, Eulàlia Reguant i Òscar Simón.