Els consells de Barcelona de CDC i d’UDC, reunits aquest dissabte a la Fabra i Coats, han aprovat el programa electoral i la llista per a les properes eleccions municipals del 24 de maig. La llista és clarament continuista. Als 18 primers llocs hi ha els mateixos noms que fa quatre anys, tot i que amb alguns petits canvis d’ordre que releguen Joan Puigdollers, el regidor més veterà de CiU al consistori, al número 12. Trias li ha agraït públicament la “generositat” i la feina feta durant tants anys a l’Ajuntament. Tanca la llista una nova incorporació, la presidenta de l’Associació de Veïns de la Trinitat Nova, Ainhoa Francoy.

Xavier Trias ha subratllat que és el primer cop que es presenta a les eleccions com a alcalde i no des de l’oposició, com en les darreres tres ocasions. El candidat de CiU ha reivindicat la feina i l’experiència del seu equip, que assegura que “ha pencat molt” i que està format per persones amb molta sensibilitat i capacitat d’inventar per fer coses. “Som un grup de gent que estima la ciutat i que ha invertit moltes hores per donar-hi respostes”, ha dit. També ha confessat que, treballant junts tots aquests anys, “hem arribat a estimar-nos” personalment i s’ha contraposat amb altres partits assegurant que “nosaltres no hem contractat a ningú”.

La llista que lidera Xavier Trias la completen fins al 20: Joaquim Forn, Sònia Recasens, Antoni Vives, Maite Fandos, Jaume Ciurana, Gerard Ardanuy, Jordi Martí, Mercè Homs, Francina Vila, Raimond Blasi, Joan Puigdollers, Eduard Freixedes, Irma Rorgoni,  Elena Turalló, Carles Agustí, Albert Ortas, Carles Domingo, Montse Martín i Berta Sanclemente. El candidat de CiU ha destacat que es tracta d’un equip “amb actitud, coneixement i una il·lusió extraordinària per continuar governant aquesta ciutat”.

Pel que fa al programa, l’actual alcalde ha tornat a reivindicar el “canvi a l’estil Trias”, que vol dir un canvi “tranquil”, comptant amb tothom per governar amb “un estil proper, de diàleg, de pacte, de col·laboració”. “Vull que parlin de Barcelona com d’una ciutat on val la pena anar-hi a viure (i també a visitar-la)”, ha proclamat l’alcalde i candidat a la reelecció. Finalment, ha dit que “no ens hem d’amagar que Barcelona és la capital de Catalunya i de la catalanitat” i que ha d’exercir com a tal.