antiga massana
Foto: Blanca Blay (ACN)

(ACN/Redacció) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat aquest divendres al plenari que l’antiga Massana és patrimoni públic i ha avisat que compliran les resolucions judicials sobre l’edifici. Divendres passat, el consistori va demanar una ordre judicial per executar el desallotjament d’aquest espai, després que no es pogués fer efectiu per la “resistència pacífica”.

Collboni ha remarcat que el seu govern té clar que els edificis de titularitat pública —com la Massana— han de tenir un ús públic i “ser gaudits per part de tothom”. A més, ha afegit que el seu executiu és “responsable” i complirà les resolucions judicials corresponents a l’edifici, que des del 2020 es troba ocupat per col·lectius socials i del Raval i que ara l’Ajuntament vol desallotjar per recuperar-lo.

Collboni, obert al diàleg sempre que estigui “dins l’àmbit reglat”

L’alcalde ho ha dit en resposta a BComú, que al plenari ha presentat un prec perquè l’alcalde atengui la demanda de diàleg amb l’antiga Massana i els col·lectius del Raval que reclamen l’espai per a usos comunitaris, així com la Sindicatura de Greuges de Barcelona, que s’ha ofert a fer de mediador.

Segons l’alcalde, estan oberts al diàleg sempre que es donin unes condicions: “Que estiguin dins de l’àmbit reglat i respectant les resolucions judicials. Ens situen on ens trobaran: la defensa del patrimoni públic i un ús públic i complint la legalitat”, ha afirmat Collboni.

Des dels comuns, la regidora Jess González ha lamentat les afirmacions de l’alcalde. “Negar-se a seure [a parlar] és negar una part de la vida comunitària al Raval”, ha criticat, tot retraient al batlle que no tingui “cap intenció” de conèixer “la seva lògica comunitària” i aboqui el barri “a un desnonament per la força”.