ADA COLAU, alcaldable de Barcelona en Comú "Ja sabeu que el tema mediàtic de les eleccions tendeix a personalitzar molt, però el nostre compromís de Barcelona en comú és la seva gent, els seu barris, i a conseqüència d'això estem creant un projecte col·lectiu no quan arribem a governar, si no des de ja, que és pot fer política d'una altra manera. Estem parlant d'un procés participatiu ampli en què la gent es protagonista com es pot veure en aquesta plaça. " "Demostrar que es pot manar obeint si hi ha voluntat política que es poden fer les coses d'una altra manera, més enllà dels discursos. Avui malauradament s'han buidat de contingut paraules com democràcia, drets humans, participació, transparència, volem donar contingut amb la nostra pràctica concreta i el nostre compromís."

L’oficina tindria com a objectiu detectar les males pràctiques a l’administració municipal i, segons ha anunciat la formació “resoldre els problemes concrets de les persones que viuen a Barcelona”.

El programa de Barcelona en Comú presenta una sèrie de mesures adreçades a garantir els serveis bàsics, assolir una ciutat més justa i democratitzar l’Ajuntament. Al llarg de l’elaboració del programa s’han recollit més de 2.500 aportacions, que han estat discutides i prioritzades per prop de 5.000 persones a barris i eixos sectorials.

Entre altres accions, Barcelona en Comú vol assegurar els drets bàsics en matèria d’ingressos, alimentació, subministraments, atenció sanitària, educació i habitatge a tots els ciutadans, incidint especialment en la gent gran i els joves. També proposen crear un corredor verd al voltant de la ciutat, recuperar espais en el front marítim, millorar la xarxa ortogonal d’autobusos, revisar les polítiques de privatització de la sanitat pública i apostar pel comerç de proximitat i per l’habitatge social de zones estratègiques com la Sagrera.

Una altra mesura destacada és la posada en marxa d’un nou pla integral de barris i l’elaboració del Programa d’Actuació Municipal (PAM) i dels Programes d’Actuació de Districte (PAD) a través d’un ampli procés participatiu. S’han compromès que tots els membres del govern municipal hagin de respondre periòdicament a les preguntes realitzades pels ciutadans a través de webcam i a “l’establiment de mecanismes clars de control per part d’una ciutadania vigilant disposada a corresponsabilitzar-se de la gestió de la ciutat”.